Нов вид операция на камък в уретера в МБАЛ „Вита”
28.09.2013

Днес в МБАЛ „Вита” бе извършена иновативна лазерна операция на камък в уретера с новия Cyber TM Thulium 150 Watt лазер. Камъкът бе с големина над 2 см., като беше разположен в долната част на уретера, затруднявайки нормалната отделителна функция на пациента. Операцията бе извършена от доц. д-р Цветин Генадиев – ръководител на екипа за лазерна хирургия в МБАЛ „Вита”..


 


48-годишният П.П. е имал оплаквания, свързани с появата на камъка, от 4 години. Чак сега той намери решение в лицето на Cyber TM Thulium 150 Watt лазера. Този съвременен подход е изключително ефективен, като същевременно процедурата не води до усложнения в околните тъкани и дава възможност за бързо възстановяване.


 


Cyber TM Thulium 150 Watt лазерът представлява най-съвременната технология за лечение на доброкачествена хиперплазия на простатата (ДХП) и на камъни в пикочните пътища. Той е първият по рода си лазер в България, стациониран в сградата на многопрофилна болница.


 


Двете качества на Cyber TM Thulium 150 Watt лазера, които превъзхождат всички лазери до този момент, са високата мощност и контролираното проникване в тъканите. Това дава възможност на хирурга за бързо и ефективно премахване на нежеланата тъкан или образувание (каквото е камъкът), като същевременно се запазва контрол върху посоката на лазерната енергия. Освен това се намалява до незначителна степен вероятността от усложнения.


 


 

Сподели:

big_logo6big_logo4big_logo7big_logo3big_logo2big_logo1
дизайн и програмиране: УебДизайн