ТУР на простатата
03.12.2015

Научете повече


Трансуретраланата резекция на простатата (ТУР-П) е често прилаган оперативен метод за лечение на увеличена простата (ДПХ). Методът е подходящ при по-малки простати и дава добри резултати, но въпреки това неговата ефективност не може да се сравнява с възможностите на лазерната операция. Стремежът на екипа на Болница “Вита” е да предлагаме на своите пациенти най-новото от съвременната урология. В тази връзка лазерната операция е най-съвременният и щадящ метод, който през последните години се превърна в стандарт в лечението на доброкачествена простатна хиперплазия.

 

Какво представлява ТУР на простатата?

Операцията се извършва под обща или спинална анестезия. Не се правят разрези на коремната стена. С помощта на специален инструмент (резектоскоп) се прониква през естествения отвор на тялото (уретрата). След това посредством специална бримка с високочестотен монополярен или биполярен ток тази част от простатата, която е уголемена и затруднява уринирането, се нарязва на малки парченца. Отново през естествения отвор на тялото тези парченца се изкарват от пикочния мехур.

 

Предимства

- Безкръвно

- Ефективно

- Минимален болничен престой (1-2 дни)

- Минимален период на катетеризация (3-4 дни)

 

Какво да очаквам след операцията?

Непосредствено след операцията ще Ви бъде поставен уретрален катетър с цел промивка, който в зависимост от състоянието ще бъде свален в следващите 3-4 дни. Ако се възстановяват добре, обичайно пациентите се изписват след 1-2 дни, като катетърът се сваля допълнително.

Сподели:


big_logo6big_logo4big_logo7big_logo3big_logo2big_logo1
дизайн и програмиране: УебДизайн